Google Kalender får nytt utseende — så här ser det ut

google-kalender-ny-design-lacktbild

Miljontals användare världen över öppnar Gmail och Kalender varje dag. Många är nästan helt beroende av tjänsterna för att dagarna ska fungera, både privat och på jobbet. Därför är det viktigt med ett välfungerande gränssnitt som är enkelt att arbeta med.

Google har uppdaterat båda sina internettjänster med nya funktioner, omarbetade gränssnitt och andra optimeringar för att modernisera dem. Gmail desto mer än Kalender som länge fått vänta på den nya design som många går och längtar efter.

Det är knappast någon hemlighet att Google Kalender halkat långt efter Microsoft och Office 365 i fråga om användarvänlighet och gränssnitt. Visst fungerar Kalender rent praktiskt, men för många känns inte gränssnittet optimalt utan snarare begränsande — och det har Google tagit fasta på.

Genom att implementera Material Design med en kommande uppdatering till Kalender får tjänsten ett utseende som bättre går hand i hand med Googles andra tjänster. Dessutom ger det plattare gränssnittet ett trevligare intryck med ett modernare stuck på alla grafiska element.

Det ser ut som att Google tänker göra om Kalender helt och vi är riktigt taggade på att få prova alla nyheter. Det finns tyvärr ingen tidsplan mer än att designen eventuellt kan börja rullas ut under årets fjärde kvartal, så det blir att vänta lite till.

Tills dess får vi nöja oss med bilder som andra användare med beta-åtkomst läckt ut. Här är några av de bilder som finns via bland annat Reddit. Klicka på en bild för att visa i större format.

GOOGLE Calendar Desktop UI 6 GOOGLE Calendar Desktop UI 2 GOOGLE Calendar Desktop UI GOOGLE Calendar Desktop UI 8 GOOGLE Calendar Desktop UI 5 GOOGLE Calendar Desktop UI 4 GOOGLE Calendar Desktop UI 3 GOOGLE Calendar Desktop UI 1 GOOGLE Calendar Desktop UI 7
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.