Google+ inte längre ett krav från Google


google-plus-logo

Google+ inte längre ett krav

Google har börjat lyfta på restriktionerna kring det sociala nätverket Google+ och kräver inte längre att man skapar ett sådant konto när man försöker registrera sig för Gmail.

Fortfarande måste man ha Google+ för att exempelvis använda alla funktioner på YouTube och ge betyg på Play Store, men det är inget tvång på samma sätt som tidigare.

Tilltaget har fått en del att tro på ett minskat intresse för Google+ både inom Google och på marknaden. Mountain View-företaget har sen tidigare nämnt att det sociala nätverket inte längre har deras fokus och frågan är hur länge Google+ får finnas kvar i sin befintliga form.

För närmare ett år sedan hade Google+ cirka 540 miljoner användare som åtminstone en gång hade använt en tjänst ansluten till det sociala nätverket. Av dessa beräknar man att 300 miljoner är aktiva sådana som minst en gång i månaden använder Google+.


Personligen anser jag att Google+ har potential att växa på flera punkter och att man lite oförtjänt hamnat i skuggan av Facebook. Det finns kvaliteter för såväl privatpersoner som företag, så Google borde satsa på sitt nätverk istället för att dra ner på det som indikationer visar idag.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.