Google Inbox gör det enklare att avbeställa kampanjmejl

google inbox unsubscribe promos

Google Inbox är en förträfflig e-postklient för dig som använder Gmail. Och med senaste uppdateringen för Android har den blivit ännu bättre — nu kan de påminna dig om att avbeställa onödiga e-postmeddelanden.


Redan sen tidigare har Gmail visat sig riktigt effektiv på att sålla bort alla e-postmeddelanden som antingen är skräppost eller bara lågt prioriterade. Och nu göra Google Inbox det ännu enklare att bli av med vissa e-posttyper.

Om du får meddelanden som klassas som kampanjer och inte öppnar dem på mer än en månad noteras det av Google Inbox.

Du får sedan en notifikation när du är inloggad om att de snabbt kan avbeställas direkt via Google Inbox om du inte längre behöver dem. Det kan vara nyhetsbrev, rena säljmeddelanden från e-butiker eller dylikt.

Fungerar endast med Android- och webbversionen

Nya funktionen fungerar i skrivande stund endast i Android- och webbversionen av Google Inbox. Om den kommer till iOS återstår att se, men sannolikt får Apple-användarna samma funktionalitet.


Google har bit för bit uppdaterat Inbox med fler funktioner och smartare lösningar. Samtidigt har Gmail förpassats till skuggorna med bara små buggfixar och förbättringar.

Om du inte har bytt till Inbox-klienten än så är det hög tid att göra det. Den är bättre, effektivare och smartare än vanliga Gmail. Den kräver inte att du byter e-posttjänst, du kan fortsätta använda Gmail i grunden för att ta emot och skicka din e-post. Bara det yttre skalet är annorlunda.

Läs mer om Google Inbox på den officiella webbsajten. Vill du testa Android-appen finns den att ladda ner från Google Play Store.