Google Foton har stöd för vikbara mobiltelefoner

all three v4

Google har uppdaterat Foton-appen med stöd för vikbara mobiltelefoner. Den har även en ny gallerivy som visar vilka fotografier som inte säkerhetskopierats till Googles servrar.

Google Foton är ett utmärkt verktyg för att säkerhetskopiera alla dina fotografier i mobiltelefonen. Allt du behöver göra är att installera Foton, logga in på ditt Google-konto och sen säkerhetskopieras allt helt automatiskt över WiFi.

Åtminstone är det tanken. Ibland kan det hända att något går fel och dina fotografier blir inte säkerhetskopierade som tänkt, och tidigare var det inte helt enkelt att se vilka och när.

Med den senaste uppdateringen till Google Foton introduceras en ny gallerivy av just denna anledning. Men den ser du direkt vilka fotografier som måste säkerhetskopieras, och du kan selektivt välja vilka fotografier som du vill (eller inte vill) göra backup på.

Google Foton har stöd för vikbara mobiltelefoner

google android foldable phone support

En annan nyheter är att Google Foton har fått stöd för vikbara mobiltelefoner. Exakt vilka modeller det handlar om är oklart då Google inte skriver ut modellnamn, men det finns så klart inte många att välja på heller.

Det är inte heller bekräftat vilka förbättringar det är. Sannolikt har Google optimerat Foton-appen för att bättre anpassas beroende på hur skärmarna hålls och i vilket läge som de befinner sig. Samsung Galaxy Fold har exempelvis tre skärmar (front, vänster, höger).

Om du redan har Google Foton på mobiltelefonen eller surfplattan så uppdateras den automatiskt. Har du inte Foton än kan du ladda ner appen från Google Play Store. Den är helt gratis (om man inte räknar att dela alla dina fotografier med Google som en form av betalning) och är ett av de absolut bästa gallerialternativen idag.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.