Google förbättrar Android Wear – släpper nya funktioner via Play Store

Android Logo 950 x 500

Google har uppdaterat Android Wear med stöd för nya funktioner direkt via Google Play Store. Det betyder att operativsystemet inte längre kräver uppdateringar över OTA för att få dem som tidigare.

Det betyder att Google kan släppa nya funktioner till Android Wear snabbare och med färre risker. Hela processen, från utveckling till lansering mot användare kan snabbas upp rejält — till allas fördel.

Redan idag har Google provat nya metoden genom att släppa en funktion till Android Wear via Play Store. Den är av det mindre slaget och ger chatstöd för tredjepartsappar i Kontakter. Till det följer även en del buggfixar.

För att du ska kunna uppdatera Android Wear med nya funktioner via Google Play Store krävs att du uppdaterar Android-appen med samma namn till senaste versionen. Det krävs också en smartwatch med Android Wear 2.0 eller senare när det finns.

Google har inte varit övertygande i sin utveckling eller lansering av Android Wear 2.0. Inte minst då funktionaliteten aldrig blev vad många hade hoppats på och tillverkarna svek med bristande hårdvara. Inte fullt ut, men på många sätt ändå.

Att göra Android Wear något friare genom att undvika OTA-uppdateringar för enklare funktioner är ett litet men välkommet steg i rätt riktning. Det kommer inte att vara någon frälsning för plattformen, eller Google. Däremot kan det visa den långsamma vägen till ett bättre Android Wear 3.0.

Vad tror ni?