Google Drive & Box för IOS har uppdaterats – nya funktioner

Google Drive Logo

Google Drive för IOS har uppdaterats till version 3.1 och bjuder med nya appen på mängder av förbättringar.

Bland annat en funktion som kallas ”Activity Stream” som visar ändringar i filer samtidigt som de sker. Vi får även ”Incoming View” som visar filer som laddas upp efter att man blivit delad med dem.

Det är även möjligt att sätta rättigheter till olika filer beroende på om de ska kunna redigeras, kommenteras eller bara kunna öppnas. Vidare har Google ökat hastigheten med vilken bilder och videor kan laddas upp till molntjänsten.

De kanske största förbättringarna är dock sådana som vi inte ser utan som sker i bakgrunden. Prestandaförbättringar, buggfixar och stabilitetsåtgärder i mängder har inkluderats med version 3.1 – så ladda ned nya versionen till IOS idag.

box-logo

Även konkurrenten Box har uppdaterat sina appar för Iphone och Ipad. Främst är det funktionen ”Box Notes” som förbättrats genom att nu ge användare att samarbeta mellan olika enheter.

Man har även inkluderat förbättrat stöd för iWorks-filer och givetvis får vi även de traditionella bugg- och stabilitetsfixarna. Box kan ni ladda ned via App Store.

Vilken molntjänst föredrar ni och varför? Skriv gärna en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.