Google Chrome till Android uppdaterad – nu med bättre textrendering

google-chrome-logo

Google har släppt en ny version av webbläsaren Chrome till Android.

Den nya versionen har förbättrad rendering av text på webbsajter som inte är anpassade för mobiltelefoner. En välkommen nyhet då många fortfarande inte har (eller inte kan) uppdatera sin kod för optimerad visning även på mindre skärmar, exempelvis på smartphones.


Mindre nyheter är att Google även gjort de sedvanliga bugg- och prestandafixarna som vi är vana vid. Man har även lagt till doodles på nya flikar, något som fanns tidigare men som av oförklarliga skäl bara försvann.

Gällande sårbarheter som fixats så är de två till antalet. Den första var av mediumrisk och fixades av en utvecklare på Opera medan den andra var av typen högrisk och gav tipsaren en belöning på 3 000 dollar. Inte illa för Keita Haga som hittade och rapporterade den till Google.

Mer information på Googles officiella webbsajt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.