Google Chrome börjar blockera notiser från webbsajter

Google Chrome Logo 2016

Google meddelar att webbläsaren Chrome kommer att börja blockera notiser från webbsajter som missbrukar notissystemet för att spamma besökare. De små popup-rutorna som vill att besökarna följer sajten är ett riktigt otyg och länge har vi önskat ett krafttag från Google kring dem.

Sen tidigare har Chrome en funktion för att helt dölja eller blockera notiserna från webbsajter som vill ha besökarnas uppmärksamhet. Nyheten är att den nu förbättras för att automatiskt stoppa notiserna helt från sajter som bedöms missbruka notissystemet för att exempelvis sprida reklam.

Det här är bara en av flera förändringar som de stora webbläsarna gjort de senaste åren för att motverka missbruk från sajtägare och hålla användarna så spamfria som möjligt.

Allt du behöver göra för att ta del av den här förbättringen är att hålla Chrome uppdaterad. Räkna med att samma förbättringar kommer till Chromium-baserade Microsoft Edge också. Det är dock oklart när i så fall.

google chrome notis aviseringar installningar 2022

Blockera notiser från webbsajter i Google Chrome

  1. Öppna Google Chrome
  2. Gå till Inställningar
  3. Välj Integritet och säkerhet
  4. Välj Webbplatsinställningar
  5. Välj Aviseringar (eller bara klicka här)

Du har nu tre val att göra. Antingen så tillåter du alla webbsajter att skicka notiser till dig, alternativt så kan du välja att blockera sajternas notisförfrågningar.

Det tredje alternativet är att stoppa funktionen för notiser helt i Chrome, men tänk på att det påverkar mer än bara sajterna störande meddelanden.

Via 9to5google

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.