Google Chrome återställer dina kapade inställningar

google-chrome-aterstallningsruta-installningar

Har du noterat att något eller någon gjort ändringar i din webbläsares inställningar utan din tillåtelse? Med Google Chrome är det nu enklare än någonsin att ändra tillbaka till vad du hade tidigare – det ordnas nästan helt automatiskt.

Enligt Google själva har antalet rapporter om malware som försöker ändra i webbläsarens inställningar ökat i en alarmerande takt och nu slår man tillbaka med en funktion i egna Chrome.

Direkt när en ändringar har gjorts som Chrome inte tror du har gjort så visas en ruta som på bilden överst i inlägget. Där har du sen möjligheten att återställa till vad du hade ställt in tidigare.

Nämnvärt är att alla tillägg och liknande som är installerade kommer att avaktiveras som en säkerhetsåtgärd. Dessa kan enkelt aktiveras igen om man är säker på att de inte är orsaken till inställningsändringarna.

Därför är skyddet i Chrome så viktigt

Det finns ett antal anledningar till varför malware vill komma åt dina inställningar i Chrome. Den första är möjligheten att ändra förstasidan som visas när du öppnar webbläsaren eller en ny tapp.

Den andra anledningen är att ett skadlig tillägg maskerat som ett godartat sådant kan börja injicera annonser på de webbsajter som visas. Dessa annonser är inte bara till för att du ska handla utan klickar man finns risken att skadlig kod hamnar i datorn.

Om man återställer Google Chrome och noggrant kontrollerar de installerade tilläggen så får man en chans att snabbt stoppa otyget innan något värre än ändrade förstasidor och visade annonser drabbar en.

Via Google

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.