Google Chrome 73 stöder mörkt läge i macOS ”Mojave”

Google Chrome Logo 2016

Chrome 73 är släppt och kommer med stöd för mörkt läge i macOS ”Mojave”. Den nya versionen släpptes under tisdagen med 60 säkerhetsfixar och en rad nya funktioner.

Bland de nya funktionerna finner vi välkomna förbättringar som gruppering av flikar, stöd för mediatangenter och ett så kallat bild-i-bild-läge. Det senare gör att du kan lyfta ut videor i ett separat fönster som ligger över andra fönster.

Om du har macOS ”Mojave” eller senare kan du även aktivera ett speciellt mörkerläge. Eller snarare, du aktiverar mörkt läge i operativsystemet så slår även Chrome över till ett mörkt tema helt automatiskt.

För att uppdatera Google Chrome på macOS går du till Chrome > Om Google Chrome. Vänta tills webbläsaren laddat ner nya versionen (om en sådan finns) och klicka sedan på ”Starta om”. Eventuella aktiva tabbar bör öppna sig igen.

60 säkerhetsfixar i Chrome 73

Google Chrome 73 har en större mängd säkerhetsfixar som tätar sårbarheter. Av sårbarheterna är 18 identifierade och rapporterade till Google av externa säkerhetsforskare. De fick mellan 500 USD och 7 500 USD för sina rapporter, och summan bestäms av hur allvarlig sårbarhet de hittat.

Vidare finns en ny sektion för synkronisering och tjänster i inställningarna. Där kan du enkelt kontrollera hur mycket och vilken data som samlas in samt en rad andra justeringar. Chrome 73 har även förbättringar kring stavningshantering och en ny API-badge som ger ikoner för webbappar en visuell indikering för exempelvis olästa meddelanden och liknande.

Google Chrome 73 har även förbättringar för utvecklare. Du kan läsa mer om dessa här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.