Google Assistant har fått stöd för hemlarm från Nest

Google Assistant Logo

Nu kan du använda Google Assistant för att styra ditt hemlarm från Nest. Med den senaste uppdateringen till Googles digitala assistent får du grundläggande röststyrning – men vill du göra avancerade saker behövs fortfarande en mobilapp.

Eftersom Nest ägs av Google vore det logiskt att stödet för Assistant skulle komma förr eller senare. Idag dök det upp och det betyder att du kan styra hela hemlarmet, och inte bara säkerhetskameror och termostater som tidigare.

Bland de saker du faktiskt kan göra med rösten är att kontrollera statusen på hemlarmet. Du kan även sätta olika larmlägen och armera larmet när du lämnar hemmet. Här är några exempel på hur du kan säga:

  • Hey Google, set Nest Secure to Home and Guarding
  • Hey Google, set Nest Secure to Away and Guarding
  • Hey Google, cancel security
  • Hey Google, what’s the status of my security

Några nämnvärda detaljer är att du exempelvis bara kan avbryta en säkerhetsåtgärd, som att säga ”cancel security” om det är inom de närmaste sekunderna efter armeringen av larmet. Dessutom måste du ha larmat via Google Assistant från första början. Så det är extremt liten tidsmarginal.

Dessutom fungerar inte ovanstående om du endast har ställt in ditt Nest-hemlarm med en pinkod.


För att komma igång måste du ha en Google Home-högtalare eller Assistant-kompatibel mobiltelefon, samt ett hemlarm från Nest. Installera larmet enligt instruktionerna och säger ”Hey Google, sync my devices” för att komma igång.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.