Google Assistant fungerar på svenska med Sonos-högtalare

sonos logo

Nu fungerar Google Assistant på svenska med smarta högtalare från Sonos.

Med en vanlig uppdatering till mjukvaran i högtalare som Sonos One, Sonos Beam och nya Sonos Move får du stödet på bara några minuter.

Genom Google Assistant kan du röststyra en rad olika funktioner. Bland annat musikuppspelningen där du kan byta låt, ändra volym och lyssna på radio.

Du kan även styra andra smarta prylar i hemmet – exempelvis ditt hemlarm, TV:n och lampor ur Philips Hue-serien.

Så här säger Ninni Lindertz som är marketing direktor på Sonos:

”Vi prioriterar alltid användarnas valfrihet och med Google Assistent på Sonos blir det nu ännu lättare att styra sitt innehåll. Integrationen med Google Assistent är byggd från grunden. Den ger både nya och gamla högtalare med mikrofoner nya funktioner genom en gratis uppdatering i appen. Det är ett viktigt steg på vägen för att kunna erbjuda flera rösttjänster i samma system för våra användare i Norden.”

Röststyrning har i praktiken fungerat ända sen maj månad. Då släpptes nämligen stöd för Google Assistant till Sonos-högtalare i USA. Och svenska användare har länge kunnat byta marknad för sina högtalare och använda det engelska språkstödet med Assistant.

Det gör det dock lite knepigt att använd Sonos-högtalare i ett hem med andra smarta prylar som använder Google Assistant på svenska.

Så uppdaterar du dina Sonos-prylar

Du uppdaterar dina Sonos-prylar via Android- eller iOS-appen till din mobiltelefon.

Antingen kan du välja att manuellt söka efter och installera uppdateringar, alternativt aktiverar du automatiska uppdateringar som du schemalägger.

När en uppdatering är redo för någon ansluten Sonos-pryl i företagets app så får du en avisering om det. Tryck på ”Uppdatera nu” för att starta uppdateringen.

Tänk på att aldrig bryta strömmen till den pryl som uppdateras. Om mjukvara installeras samtidigt som strömmen bryts kan det göra enheten obrukbar; förutsatt att den inte går att återställa på ett smart sätt.

Läs mer om att uppdatera Sonos-prylar på den officiella webbsajten.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.