Google Assistant blir mycket bättre – här är nyheterna

Google Assistant Logo

Google Assistant blir snart mycket snabbare i din mobiltelefon. Den digitala assistenten från från Google kan snart köras lokalt på din mobiltelefon – utan att du behöver en internetanslutning.

Google Assistant är runt tre år gammal och har utvecklats rejält sedan första lanseringen. Och snart blir assistenten märkbart bättre, inte minst sett till hur snabbt den kan svara på dina kommandon och frågor framöver.

Upp till tio gånger snabbare svar är att vänta jämfört med idag. Åtminstone om du har en nya generationens Pixel-telefon – för det är där förbättringarna först landar.

Det är oklart nära Google Assistant förbättras för oss i Sverige. Räkna med att det dröjer ett bra tag.

Enklare att styra mobilfunktioner med rösten

Tills dess kan vi se fram emot att läsa mer om nya funktioner till Google Assistant. Som kommande ”Driving Mode”. En funktion som gör det lättare att använda mobiltelefonen i bilen utan att faktiskt röra den.

Bland annat ska du kunna styra uppspelningen av musik och podcasts. Du kan även få köranvisningar till platser i kalenderinlägg. Bara för att nämna två saker.

Driving Mode släpps med engelskt språkstöd under sommaren 2019. Räkna inte med att det kommer till Sverige före hösten.

Personligare assistent och naturligare konversationer

Google Assistant fick stöd för naturliga konversationer redan förra året.

Sedan dess har Google gjort stora förbättringar. Det har blivit smidigare och enklare att föra en dialog med assistenten, utan att konversationen måste brytas av med ett ”Hey, Google” hela tiden.

Du kan säga flera kommandon efter varandra och på så vis få Google Assistant att utföra saker snabbare.

Och nu introduceras något som kallas ”conversational AI”. En teknik som gör att du kan hålla en riktig dialog med assistenten, komplett med svar från Google Assistant på ett naturligt sätt. Dessutom kan du använda ett naturligare språk när du ber assistenten om olika saker.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.