Gmail för iPhone uppdaterad med nytt gränssnitt — stort lyft för gamla appen

nya gmail till iphone 2016 e1488524394595

Gmail för iPhone har uppdaterats och nyheterna är många, stora och välkomna. Det här är versionen som vi väntat på i flera månader nu — men frågan är om Google är för sent och tvingas se användarna gå till andra, mer kompletta lösningar istället.


Det nya gränssnittet som implementerats ser mer ut att vara för en riktig applikation istället för att se likna Gmails webbgränssnitt. Den platta, effektiva designen ger med de underliggande förbättringarna en rejäl prestandaskjuts i rätt riktning. Åtgärder som att arkivera eller ta bort e-postmeddelanden har märkbart trevligare animationer och allt känns mycket mjukare.

En annan välkommen nyhet i Gmail för iPhone är att du nu kan ångra skickade e-postmeddelanden. Inte hur långt tillbaka som helst givetvis. Så fort du skickat ett meddelande får du valet att ångra under några sekunder, fullt tillräckligt för att rädda den där panikändringen du behöver göra. Samma funktion finns i nyare Inbox-gränssnittet och det är också härifrån den kommer från början.

En sak som vi tyvärr inte fick var en sammanslagen inkorg för flera e-postkonton. Du måste alltså fortsätta växla mellan konton när du använder flera, vilket kanske inte är helt negativt, men det hade varit trevligt att slippa. Med tanke på alla andra stora nyheter kanske en sammanslagen inkorg är att vänta längre fram. Åtminstone valet att växla mellan sammanslagen och enkel som idag.

Google Messenger & Kalender

Två andra applikationer som uppdaterats samtidigt med Gmail är Messenger och Kalender. Den förstnämnda har fått ett mer strömlinjeformat gränssnitt och en enklare design. Det går snabbare att dela bilder med kontakter, det är enklare att söka efter kontakter och konversationer är trådade för att göra kommunikationen enklare.


Google Kalender har i sin tur fått månadsvy (äntligen!) och veckorvy i landskapsläge. Du kan nu använda Spotlight för att söka efter möten, påminnelser och mål i Kalender. Om du gillar nya Google Kalender lär du dock ogilla att applikationen ännu inte fungerar med surfplattorna i iPad-serien. Vi hoppas att Google fixar det felet snarast.