Gmail begränsas med äldre Chrome-versioner — uppgradera din webbläsare

Google Chrome Webbläsare Alla Enheter

Google har meddelat att e-posttjänsten Gmail inte kommer ha stöd för föråldrade versioner av webbläsaren Chrome. Ett beslut som sätter ytterligare en spik i kistan för operativsystemen Windows XP och Windows Vista då.

Om du använder Chrome 53 eller äldre kommer Gmail att dirigera om dig från det traditionella gränssnittet till en mer begränsande HTML-version. Detta med start från december i år, men redan inom kort kan du få en varningsruta som uppmanar dig till att skaffa en nyare version av Gmail.

Den sista versionen av webbläsaren som kan användas med Windows XP och Windows Vista är Chrome 49. Eftersom Gmail snart kräver Chrome 53 och senare faller operativsystemen bort om Chrome används. Och det här tycker vi är helt rätt val av Google.

Google does not typically announce when we discontinue support for older versions of Chrome browser because of our current supported browser policy, which states that only the most recent versions of Chrome is supported. This announcement was made given the expected impact on Windows XP and Windows Vista users and known security risks, skriver Google i ett uttalande.

Det finns en stor säkerhetsrisk i att inte uppdatera sina webbläsare till den senaste. Lägg till att Microsoft inte uppdaterar Windows XP och vi har ett recept på ett otroligt katastrofläge för alla berörda.

Alla som kan bör snarast uppgradera till senaste versionen av Chrome för att ta del av alla nyheterna, buggfixarna och teknikerna. Om du har en äldre version av Chrome, eller kör en annan webbläsare men vill prova, så finner du senaste versionen här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.