Funimation blåser kunderna på media i flytten till Crunchyroll

crunchfun

Den som har gjort köp på animestreamingsajten Funimation förlorar all sin köpt media. I ett svep raderas biblioteket av ägaren Sony och pengarna som lagts betalas inte tillbaka. Anledningen? Sony lägger ner Funimation och flyttar över alla kunder till Crunchyroll.

Crunchyroll köptes av Sony redan 2021 och har sedan dess funnits vid sidan av Funimation. Misstankarna att de båda tjänsterna skulle slås ihop har funnits där ända sedan dess, och tidigare i veckan blev farhågorna sanna. Den 2 april 2024 försvinner Funimation och befintliga användare flyttas över till Crunchyroll.

Alla digitala köp försvinner i samband med bytet av sajt. Trots att Funimation hela tiden sagt att digitala kopior av köpa filmer och serier skulle vara ”tillgängliga för evigt, men med vissa restriktioner”, så får användarna se sig rejält blåsta av Sony och Funimation.

Här är det officiella meddelandet om händelserna direkt från Funimation.

Please note that Crunchyroll does not currently support Funimation Digital copies, which means that access to previously available digital copies will not be supported. However, we are continuously working to enhance our content offerings and provide you with an exceptional anime streaming experience. We appreciate your understanding and encourage you to explore the extensive anime library available on Crunchyroll.

Viktigt att nämna här är att nyheten gäller digitala kopior av köpt media på DVD och Blu-ray. Dessa hade ibland digitala koder som kunde användas på Funimation för att se dem där som strömmade filmer och serier.

Den som köper digital media kan aldrig, någonsin räkna med att ha den för evigt. Oavsett vad den som sålde median säger. Det här är ett tydligt bevis på att inget är evigt.

Om de som hade de digitala koderna inte behöll sina fysiska skivor så är de nu helt utan media.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.