Nu finns Apple Music, TV och Devices för Windows 10 & 11

Apple logo
Bild: Hussam Abd, Unsplash

Apple har släppt flera appar för Windows. Istället för att använda iTunes som tidigare kan du nu ladda ner och använda Apple TV, Apple Music och Apple Devices som separata appar.

Tre appar ersätter iTunes på Windows

Redan förra året släppte Apple förhandsversioner som användarna fick ladda ner och testa. Efter en tids beta-period finns nu fullfjädrade, färdiga appar för alla att ladda ner till Windows.

  • Apple Music: Lyssna på musik med din prenumeration på Musc.
  • Apple TV: Kolla på film och serier med din TV Plus-prenumeration.
  • Apple Devices: Hantera alla dina Apple-prylar med backup, återställning och mer.

En stor fördel med apparna är att de är mycket snyggare och bättre designade än iTunes; dessutom måste du inte brottas med att ha alla funktioner i en och samma app. Ladda ner den du vill ha och använd vad du behöver.

Samtidigt är det en del som inte ser positivt på förändringen. En användare på Macrumors skriver att ”delningen till flera appar ger en sämre upplevelse för användaren” och ”jag tar en robust app över flera alla dagar”. Och en annan person säger att ”allt det här känns inte lika intuitivt som det brukar vara”.

Ta INTE bort iTunes-biblioteket

För att kunna använda apparna måste datorn använda Windows 10 eller senare. Alla tre apparna måste laddas ner om du vill ta bort iTunes och ändå ha kvar full funktionalitet.

Observera att iTunes-biblioteket inte får tas bort om du installerar Apple TV och Apple Music. Båda apparna är beroende av biblioteket för att fungera korrekt.

Om datorn inte har Windows 10 eller senare måste du behålla iTunes-appen för att använda funktionerna. Apple kommer inte släppa apparna för äldre versioner.

Via Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.