Fungerar Boot Camp på Macbook Pro 16”?

apple macbook pro 16

Ja, du kan använda Boot Camp för att köra Windows på en Macbook Pro 16” från 2019/2020. Apple har uppdaterat drivrutinerna för att det ska fungera, och rapporter indikerar att användare har gjort tidiga installationer helt fritt från komplikationer.

För att installera exempelvis Windows 10 på en Macbook Pro 16” krävs att du använder Boot Camp-assistenten. Med hjälp av verktyget kan du skapa en ny partition på hårddisken för installationsfilerna till Windows. Boot Camp-assistenten används även för att installera rätt drivrutiner så all hårdvara i datorn fungerar med Microsofts operativsystem.

I flera fall kan du visserligen hitta rätt drivrutiner hos de många tillverkarna. Men i specifika fall är det Apple som har specialdesignat och släppt drivrutiner som inte går att hitta annanstans än hos Apple. Det gäller bland annat styrplattan i bärbara datorn.

Vårt råd är att du alltid använder Boot Camp-assistenten om du inte har mycket specifika krav på drivrutinerna, exempelvis om du behöver äldre versioner av någon anledning. Verktyget laddar ner rätt drivrutiner för all hårdvara helt automatiskt så att du slipper fundera på vad som fungerar till vad.

En annan, nämnvärd detalj är att användare även har fått grafikkortschassin att fungera problemfritt med Macbook Pro 16”.

Det gäller både med grafikkort från Nvidia och AMD. Allt du behöver är att se till att Thunderbolt 3-portarna är installerade innan du pluggar in din eGPU i datorn. Följ instruktionerna på skärmen så är du klar med installationen på bara minuten. Tänk på att du inte behöver installera drivrutiner direkt från Nvidia eller AMD – Windows 10 hittar rätt själv om du vill ha enklast möjliga väg.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.