Fujifilm uppdaterar sina kameror för Windows 10


fujifilm-x1001

Fujifilm uppdaterar sina digitalkameror med stöd för Windows 10.

Mer specifikt rör det sig om alla kameror i X-serien samt FinePix-modeller från 2010 och nyare. Samtliga får ny mjukvara i form av firmware-uppdateringar samtidigt som ett antal program från Fujifilm uppdateras med Windows 10-stöd.

De program som berörs av stödet är MyFinePix Studio, RAW FILE CONVERTER EX 2.0, PC AutoSave, Tethered Shooting Software HS-V5 och Tethered Capture Plug-in för Adobe Photoshop Lightroom.

Nikon uppdaterar sina program

Samtidigt planerar Nikon att kontrollera möjligheterna till stöd för 13 av sina egna programvaror.


De program som berörs av kollen är Capture NX-D, ViewNX-i, Picture Control Utility 2, Camera Control Pro 2, Nikon Message Center 2, Wireless Transmitter Utility (WT-4), NEF- och NRW-kodeks, ViewNX 2, Capture NX 2, Short Movie Creator, IPTC Preset Mangager och slutligen GP-N100 Utility.

Windows 10 är en viktig uppgradering för miljontals datorer och kameratillverkarna ser ut att försöka haka på med uppdateringar som tar kameror samt mjukvaror till nya operativsystemet. Chansen är stor att många av dem fungerar även utan officiellt stöd men det är bra att både Fujifilm och Nikon kontrollerar om buggfixar behövs.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.