Android Wear uppdaterad med stöd för Iphones

google-android-wear-logo

Android Wear har uppdaterats med stöd för utvalda Iphone-modeller med IOS 8.2 eller senare.

Stödet omfattar inte alla funktioner som går att få med Android-telefoner med är tillräckligt för de allra vanligaste även på IOS. Exempelvis kan man se inkommande samtal, meddelanden och notifieringar direkt på smartwatchen.

Man kan även se fitnessrelaterad information för effektivare och roligare träning. Har du gått alla dina steg för dagen och uppnått maximal effekt? Din smartwatch kan nu berätta för dig utan att du behöver öppna telefonen.

Man kan även se kalenderinlägg, kommande möten, trafikinformation, flygstatus och mycket mer. Stödet omfattar även röststyrning med ”Ok, Google”.

5 Iphone-modeller stöds

Iphone-modellerna som gäller i skrivande stund är Iphone 5, Iphone 5c, Iphone 5s, Iphone 6 och Iphone 6 Plus. Har man någon av dessa telefoner samt kör IOS 8.2 eller nyare är det bara att ansluta Android Wear och köra.

Nyheten kommer lagom inför presentationerna av flera nya smarta armbandsur med Android Wear. Det här är positiva nyheter för korsanvändandet av plattformar och perfekt för de som inte vill betala dyrt för en Apple Watch.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.