Försäkring mot dolda fel när du köper på Blocket

microsoft surface cracked screen unsplash

Det är alltid en viss risk när du köper elektronik på andrahandsmarknaden. Du får inte någon garanti och att lämna tillbaka ett köp är i många fall helt omöjligt.

För att råda bot på risken med dolda fel i elektronikprylar som köps på Blocket lanseras en ny försäkring i samarbete mellan handelsplatsen och försäkringsbolaget Omocom.


Lästips: Mest läst på Wikipedia 2020 – alla svenska artiklar

Försäkringen gäller i 14 dagar och täcker alla former av fel som inte kommunicerades av säljaren eller fanns dolda vid köptillfället.

FAQ om Dolda fel-försäkringen på Blocket

Vad kostar Dolda fel-försäkringen på Blocket?

Det finns tre premienivåer: 25 kronor, 59 kronor och 119 kronor. Vilken du väljer beror på hur högt belopp du vill försäkra din köpta pryl för.

Hur stort belopp täcker Dolda fel-försäkringen på Blocket?

Det finns tre premienivåer på upp till 2 000, 5 000 respektive 10 000 kronor.

Vad täcker Dolda fel-försäkringen på Blocket?

Bland annat felaktigheter som inte deklarerades av säljaren i förväg. Försäkringen täcker både reparationer och reservdelar som behövs. Om du känner till ett fel i förväg eller åsamkar fel i efterhand gäller inte försäkringen.

Hur stor självrisk har Dolda fel-försäkringen på Blocket?

0 kronor.

Ingen självrisk & täckning upp till 10 000 kronor

Det finns ingen självrisk på försäkringen och du kan teckna en försäkring i tre olika nivåer – 2 000 kronor, 5 000 kronor och 10 000 kronor.

Det kostar dig antingen 25 kronor, 59 kronor eller 119 kronor beroende på nivå. Ett relativt billigt pris för att skydda sig vid köp där varan inte kan kontrolleras före betalning.

Anna Karlberg är marknadsplatsdirektör för Köp & Sälj på Blocket. Hon säger i ett uttalande att Blocket vill sänka tröskeln för att handla begagnat och göra det lika smidigt som att handla nytt.

Blocket anger att försäkringen bara finns i kategorierna med elektronikprylar. Åtminstone i skrivande stund. Huruvida den kommer att breddas framöver återstår att se.

Lästips: Tusentals lösenord låg synliga på internet – kan hittas via Googles sökmotor

Det är enkelt att teckna försäkringen

  1. För att teckna försäkringen går du till den pryl du vill köpa på Blocket. De saker som omfattas av försäkringen har en liten försäkringsruta på produktsidan.
  2. Klicka på den markerade länken som säger ”Försäkra från 25 kronor”.
  3. Följ instruktionerna och slutför köpet. Du får en bekräftelse via mejl direkt från Omocom när allt är klart.

Du kan läsa mer om försäkringen på Blockets press-sida här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.