Flytta från Windows till macOS – nya Windows Migration Utility är enklare än någonsin

apple-migration-assistant-macos-mojave

Nu är det enklare än någonsin att byta från Windows till Mac. Apple har uppdaterat verktyget ”Windows Migration Utility” för att vara enklare och snabbare att använda.

Windows Migration Utility är en del av macOS och den nya versionen släpps samtidigt med macOS ”Mojave”.

Tidigare versioner kan bara överföra lokal data från ena hårddisken till den andra. Konton, tjänster och annat som inte är direkta filer på hårddisken har du snällt fått föra över manuellt.

Nya versionen däremot kan flytta kontakter, dokument, e-postmeddelanden och andra filer. Även viss data från tredjepartsappar går att överföra automatiskt, exempelvis från Microsoft Outlook.

I skrivande stund är den nya version i en beta-fas. Det betyder att Apple inte är helt färdiga med utveckling, vilket i sin tur kan visa sig i form av buggar och otrevligheter. Om du vill prova en överföring rekommenderar vi den befintliga, stabila versionen.

Eftersom verktyget sannolikt måste flytta känslig data, som e-postmeddelanden och viktiga filer, så kan det vara en god idé att göra allt manuellt istället.

Det går relativt snabbt med en bra molnlagringstjänst som Google Drive, Microsoft OneDrive eller Dropbox. Lagra alla dina lokala filer där så kan de synkroniseras till din nya Mac. Tjänster och konton är också enkla att flyta. Speciellt e-post och kalender där du bara behöver ett användarnamn och lösenord.

Håller du på att byta från Windows till Mac? Tycker du det är en krånglig process? Skriv en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.