Fler iPhones får batteriprocent med iOS 16.1

apple iphone 14 battery percentage 2022

Apple har släppt den första beta-versionen av iOS 16.1 och med det får ytterligare några iPhone-modeller visning av batteriprocent.

När iOS 16 introducerades var det många som reagerade på att modeller som iPhone 13 mini, iPhone 12 mini, iPhone XR och iPhone 11 inte kunde visa batteriprocent; genast började det spekuleras kring varför.

Lästips: Little Nightmares släpps till Android & iOS

Med iOS 16.1 Beta så inkluderas även ovanstående modeller i stödet. Det får oss att tro att interna knepigheter hos Apple har satt ett temporärt krokben för funktionen, men att de är på rätt köl igen.

Som du kanske minst så har äldre iPhone-modeller faktiskt haft batteriprocent tidigare, men den funktionen försvann med introduktionen av Face ID. TrueDepth-sensorn tog helt enkelt för mycket plats och procentangivningen togs bort av utrymmesskäl.

Idag har Apple arbetat om designen så att procentdelen står inuti angivaren av batterinivån, istället för utanför som tidigare.

Så aktiverar du batteriprocent i iOS 16.1

  1. Gå till Inställningar > Batteri
  2. Aktivera ”Batteriprocent”

Klart! Svårare än så är det inte.

Via Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.