Fler annonser i Windows 10 E-post – byt till en annan mejl-app

windows 10 epost mail logo 2020

När Microsoft introducerade sin nya mejl-app till Windows 10 var det många som blev riktigt glada. Ut med gamla och tråkiga Outlook Express, in med något nytt och modernt.

Appen E-post har fått generellt positiva betyg. Inte för att appen har riktigt bra funktionalitet, det bästa gränssnittet eller så. Utan för att det är en helt okej, fungerande mejl-app inbyggd i Windows.

Lästips:

Tyvärr verkar Microsoft flytta E-post från kategorin ”Helt okej” till ”Använd något annat”, för i ett slag har användarna fått se oönskad reklam i appen.

Mejl-appen har bevisligen visat lite reklam tidigare, men skillnaden idag är att Microsoft helt oväntat skruvat upp antalet. Och det rejält.

Istället för att bara se annonser om Office 365 och andra Microsoft-produkter så så har företaget även lagt till extra snabblänkar utöver själva annonsen.

windows 10 mejl app fler annonser reklam 2021
Bildkälla: Softpedia

De tar alltså upp extra mycket plats som annars hade kunnat nyttjas till andra, betydligt bättre saker. Och det finns ingen möjlighet att ta bort snabblänkarna. Vilket är hela anledningen till varför vi är lite irriterade faktiskt.

Det är så klart en tänkvärd förbättring för en del att ha snabblänkar, iaf om man är helt insyltad i hela Office-ekosystemet. Men för alla andra? Helt onödig grej.

Vill du ha en reklamfri upplevelse och fler funktioner? Prova utmärkta gratisappen Thunderbird. Den är erkänt utmärkt för de flesta användare och är helt kostandsfri. Fungerar på flera plattformar och stöder många e-posttjänster.

För en liknande upplevelse, men med ett trevligare gränssnitt och fler funktioner så kan du testa en provversion av Postbox. Den mejl-appen bygger på Thunderbird men har utvecklats vidare. Du kan läsa mer och ladda med appen här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.