Anteckningar uppdateras nu via Microsoft Store

microsoft anteckningar notepad logo 2020

Är du en av miljontals Windows-användare som använder Anteckningar? Då kanske du uppskattar nyheten att den lilla appen får fler och snabbare uppdateringar i framtiden.

Anteckningar, eller Notepad som den heter på engelska, är en ofta underskattad app som hängt med sedan de första versionerna av Windows.

Lästips: Skicka filer & text krypterat med Bitwarden – ny funktion

Den är lättviktig, gör sitt jobb och krånglar i princip aldrig. Kanske för att den är så avskalad och funktionsfattig. Den gör i princip bara en enda sak – visar text och inget mer.

För att snabbare kunna uppdatera Anteckningar så har Microsoft flyttat appen från de vanliga uppdateringarna till Microsoft Store. Tidigare har Anteckningar varit begränsad till en eller två förbättringar per år via Windows Update, dvs när stora Windows 10-versioner släpps.

”Notepad is now updateable via the Microsoft Store outside major OS updates. It also has a new icon and has been promoted out of the Windows Accessories folder to its own place in the Start menu.”

Nu kan du istället öppna Microsoft Store och uppdatera den vägen, precis som med vilken annan app som helst.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.