Gratis kabel-tv i din telefon med Filmon Live TV

film
Foto: glenncarstenspeters, Unsplash

Det kan bli minst sagt dyrt om man ska betala för kabel-tv då priserna inte sällan försvinner långt över 300 kronor varje månad om man ska ha de större abonnemangspaketen. Har man en smartphone kan den prislappen gå under hälften eller till och med gratis med tjänsten Filmon Live TV.

Vad man får är ett stort utbud med tillgängliga kanaler som är helt gratis att titta på med standardkvalitet. Vill man ha högupplösta kanaler kostar det cirka 150 kronor – och oavsett vad man väljer finns fler än 600 kanaler att titta på.

Fungerar på flera plattformar

Filmon Live TV fungerar på flera plattformar med Windows, OS X, Android och IOS som de vanligare. Vill man så går det även bra att köra tjänsten direkt i en webbläsare eller till och med på Facebook om man vill. Stödet är stort även hos mediaspelarna men läs på den officiella webbsajten för mer om detta.

När det kommer till kraven på internetuppkopplingen så är kraven väldigt låga då det räcker med 1,5 Mbps om man vill se högupplösta kanaler. Det kan jämföras med Netflix som rekommenderar 5 Mbps för sina HD-tjänster. Med det får vi också ett hum om vilken kvalitetsnivå vi kan vänta av Filmon Live TV.

600 kanaler + 45 000 filmer

Precis som med nästan alla webbtjänster idag krävs att man registrerar sig som användare men det tar bara minuter och sen är man klar. Sen kan man se alla 600 kanalerna och även 45 000 filmer om man vill. Urvalet är långt mycket större än Netflix och Viaplay – men om det är bättre, nja, det får ni själva avgöra.

Hur länge Filmon Live TV står sig mot de högre makterna återstår att se då amerikanska tv-bolag har dragit tjänsten inför domstol. Första utslaget blev positivt för Filmon Live TV men nu återstår att se hur väl det går i nästkommande instanser.

Är det här en tjänst du kan tänka dig att använda? Skriv gärna en kommentar och berätta.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.