Fitbit vill öppna en appbutik under 2017 — tydlig indikation på kommande smartklocka

Fitbit Blaze Purple

Fitbit planerar att öppna en egen appbutik under 2017. Det är en skarp indikation på att företaget har stora planer för smartklockor efter köpet av Pebble sent under 2016.

Uppgifterna kommer från ingen mindre än James Parks om är VD på Fitbit och det i en intervju under CES 2017. Butiken kommer att byggas med grund i köpet av Pebble och kanske kan Fitbit använda några av de 14 000+ applikationer som redan finns till smartklockorna från Pebble.


James Park säger i intervjun att utvecklarna i Pebble redan arbetat fram lösningar på många problem som rör just appbutiker, så det vore logiskt att Fitbit drog nytta av dessa i framtiden.

Förutom att arbeta på en kommande smartklocka och en appbutik för denna så undersöker Fitbit även möjligheterna till vidare samarbeten inom hälsoindustrin. Redan idag vet vi att Fitbit inlett ett samarbete med UnitedHealthCare och Qualcomm, och mer är att vänta under 2017.

”Det finns så många olika applikationer som våra partners vill skapa. Från fitness-relaterade till enklare kom-ihåg-appar för att ta mediciner. Och vi stöder inte den typen av applikationer just nu, eller någon form av struktur för applikationer överhuvudtaget på våra enheter”, säger James Park.

När det kommer nya funktioner och stöd för applikationer återstår att se, så även när Fitbits första smartklocka dyker upp. Det enda vi fått höra är att det ska komma ”så fort som möjligt”, men vi hoppas att Fitbit tar sig tid att arbeta bort så många barnsjukdomar som möjligt innan en lansering.

Det värsta som kan hända är att Fitbit stressar fram en produkt och en plattform som inte håller för framtiden. Vi kan titta på Samsung Galaxy Note 7 som ett exempel på hur man inte ska göra.

En positiv detalj i sammanhanget är att Fitbit redan har en semi-smart klocka på marknaden, nämligen Blaze. Både hyllad och kritiserad men allra minst en grund att stå på tillsammans med allt vad Pebble erbjuder i sina smartklockor.

Vad tror ni om en smartklocka från Fitbit?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.