Fitbit Charge 5: Batteriet töms snabbt

fitbit charge 5 leak 1.jpg

Många användare rapporterar just nu att deras Fitbit Charge 5 töms på batteri mycket snabbare. Betydligt snabbare än normalt, och det påverkar hur de kan använda aktivitetsarmbandet. Här är allt vi vet om problemet.

Batteriproblemet uppstod efter uppdatering

Problematiken med batterier som dräneras snabbt uppstod framför allt efter en relativt ny uppdatering av aktivitetsarmbandets mjukvara.

En uppdatering med version 194.61 släpptes för cirka två veckor sedan. Den var tänkt att bland annat inkludera nya träningslägen till tracker-appen, förbättra befintliga urtavlor och så klart fixa generella buggar.

Om du har uppdaterat din Fitbit Charge 5 på sistone eller går in i menyerna och ser att den använder 194.61 så är det nästan garanterat att det är problemet.

Så länge håller batteriet med v194.61

Normalt ska en Fitbit Charge 5 som har en bra batterikapacitet hålla i flera dagar även vid mer än normalt bruk.

Användare som drabbats av batteribuggen säger att aktivitetsarmbandet bara håller i maximalt en dag. För vissa tar det bara några timmar.

Vissa Fitbit Carge 5 slutar att fungera – permanent

Ett mycket, mycket större problem för ett litet antal användare är att version 194.61 kan förstöra aktivitetsarmbandet helt. Den går helt enkelt inte igång överhuvudtaget och är så kallat ”brickad”.

De som drabbats och som har kontaktat Fitbit säger att bemötandet har varit uruselt. Bolaget har inte velat ta tag i problemet och erbjuder på sin höjd en rabatt på ett nyköp – men bara om enheten fortfarande är inom tidsramen för garanti.

Andra säger att de antingen inte har fått någon rabattkod på ett nyköp eller ingen hjälp alls av Fitbit. De sitter alltså med en förstörd Charge 5 och utan hjälp.

Om din Fitbit Charge 5 inte har uppdaterats än

Stäng av din Fitbit Charge 5!

Det absolut viktigaste rådet om ditt aktivitetsarmband inte har uppdaterats än är att stänga av den, eller åtminstone slå av bluetooth. Annars kan den välja att automatiskt ladda ner och installera uppdateringen.

Vänta på att Google och Fitbit går ut med ett officiellt uttalande om problemet.

Förhoppningsvis arbetar de redan på en lösning och släpper en ny uppdatering som löper problematiken som version 194.61 införde.

Se en lång tråd med påverkade användare på det officiella forumet här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.