iPhone 15 Pro & Pro Max missfärgas av dina fingrar

Apple iPhone 15 Pro Max

Har du en iPhone 15 Pro eller 15 Pro Max och undrar varför ramen runt skärmen plötsligt har ändrat färg? Du kan vara lugn, det är inget fel med din superdyra mobiltelefonen.

Användare världen över har rapporterat att bara enkel beröring med fingrarna skapar missfärgningar på titanlegeringen som används till iPhone 15 Pro-modellerna. En missfärgning som Apple säger är helt normal för serien.

Olja på dina fingrar missfärgar ramen av titan

Anledning till att fingrarna skapar missfärgningar har med oljan på händerna att göra. När den kommer åt titanlegeringen så skapas en reaktion som ändrar utseendet temporärt.

Lästips: Varningen: Installera iOS 17.0.2 på din iPhone 15 direkt

iphone 15 pro titan fingerprints 2023

För att återställa den ursprungliga färgen och utseendet så behövs bara en enkel, luddfri trasa. Torka försiktigt över mobiltelefonens kanter där missfärgningarna visas så återställs färgen direkt.

Så här säger Apple om ”problemet” som uppstått för användarna:

För iPhone 15 Pro och iPhone 15 Pro Max kan oljan från din hud tillfälligt ändra färgen på den yttre bandet. Genom att torka av din iPhone med en mjuk, lätt fuktig, luddfri trasa återställs det ursprungliga utseendet.

Att utseendet ändrar färg vid kontakt med fingrarna är inget som Apple berättade under presentationen av iPhone 15-serien.

Det är istället något som har upptäcks i efterhand. Frågan är om Apple försökte hålla den egenskapen hemlig in i det sista för att inte minska efterfrågan på sina dyraste mobiltelefoner? Var det ett medvetet val?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.