Facebook släpper ny meddelandeapp för Apple Watch – Keep In Touch (Kit)

facebook-logo-square

Facebook har en ny Apple Watch-app som heter Kit, vilket är kort för Keep In Touch. Den ger dig snabbt åtkomst till en kontakt direkt via din smartklocka.


Keep In Touch är till för dig som vill ha snabbåtkomst till en kontakt på Facebook som du ofta skickar meddelanden till. Med Kit på din smartklocka kan du – med bara ett knapptryck – skicka vanliga textmeddelanden, emojis, anteckningar, röstinspelningar och platsdata.

Kit använder en kombination av QR-koder och Facebook Messenger-tjänsten. Det går alltså inte att skicka iMessage- eller SMS-meddelanden med Kit. Vilket kanske inte är speciellt förvånande med tanke på att det är Facebook som står bakom den.

facebook keep in touch kit apple watch app

Kit är en helt kostnadsfri app som finns att ladda ner från Apple App Store. I skrivande stund finns inte Kit på den svenska butiken, men vill du prova redan idag kan du använda ett kanadensiskt Apple ID för det. För att kunna använda Kit måste du ha en Apple Watch med watchOS 6.1 eller senare.

Nämnvärt är att det är en intern grupp på Facebook som kallas NPE Team som har utvecklat och släppt appen. NPE Team är en grupp utvecklare och designers vars mål är att snabbutveckla och släppa koncept-appar och utvärdera dessa. Så det finns inga garantier att Kit stannar kvar på App Store speciellt längre eller får någon större spridning på fler marknader.


Andra appar som NPE Team har utvecklat och släppt är memeskaparen Whale, Bump, Aux, Hobbi och Tunes. Flera av apparna har avvecklats och går inte längre att använda.