Fable Legends stoppas – spelare återbetalas för utgifter

Fable Legends

Såg du fram emot att få spela Fable Legends? Då måste vi tyvärr meddela att spelet inte blir av då Microsoft i samråd med utvecklaren Lionhead Studios valt att inte släppa den efterlängtade speltiteln.

Istället har alla servrarna stängts ner, betaversionen är återkallad och alla spelare som lagt ut pengar återbetalas.

Redan har en del spelare fått sina pengar för köp i spelet medan andra måste vänta ytterligare ett tag. Microsoft ber alla att kontrollera sitt Microsoft-konto och säger att ett meddelande skickas ut till berörda ner återbetalningarna är avklarade.

Microsoft kontaktar alla berörda

För att kontrollera dina meddelanden direkt på Xbox One behövder du bara dubbelklicka på Xbox-knappen på kontrollen. Välj sedan meddelandeikonen i listan som visas.

I Windows startar du Xbox-applikationen och väljer meddelandefliken. Där finner du mer information när Microsoft skickar ut det.


Vill man ställa frågor angående återbetalning rekommenderas att man kontaktar supportavdelningen för Xbox. Det kan du göra på denna sida.

Vi är många som länge varit fans av Fable-serien och som hoppades på att Fable Legend skulle blir ett bra tillskott i serien. Därför är det med viss bestörtning som följande meddelande från Hanno Lemke på Microsoft Studio Europe togs emot.

”Efter mycket eftertänksamhet har vi beslutat att stoppa utvecklingen av Fable Legends och diskuterar just nu med alla anställda kring den stundande nedläggningen av Lionhead Studios i Storbritannien”

Hanno Lemke skriver också att de kommer att stänga ner spelutvecklarna Press Play Studios i Danmark och stoppa vidare utveckling av spelet ”Project Knoxville”.

Microsoft Studios Logo

Fokus på andra spelserier

Förändringarna kommer efter Microsoft Studios beslut att fokusera mer på de spelserier som fansen hellre vill spela (utan att gå in närmare på vilka det är). Framtida investeringar och utveckling flyttas därför till nya projekt.

De jobbpositioner som påverkas av nedläggningarna kommer i största möjliga mån att flyttas till andra avdelningar eller spelutvecklare. Hur många som berörs och vad det innebär för de drabbade vet vi inte i skrivande stund.

Betyder det här slutet för Fable-serien? Kommer det ett fjärde spel eller slutar sagan med ett snörpligt slut?

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.