Få vill betala för Apple TV Plus – undersökning avslöjar

lg app apple tv plus 2020

Flest gratisanvändare av Apple TV Plus – få vill betala för tjänsten


Visste du att Apple TV Plus har en försvinnande liten del av marknaden i USA? Bara ynka tre procent. Och de absolut flesta är gratisanvändare.

Den låga marknadsandelen gör att Apple TV Plus hamnar på en mindre smickrande sjunde plats bakom mer populära namn som Disney+, HBO Max och Peacock.

Lästips: Är användarna nöjda med Apple TV Plus? Svaret är: Nja…

En annan riktigt pinsam detalj för Apple är att hela 62 procent av användarna inte betalar för tjänsten. Åtminstone om vi ska tro en rapport från analytikerfirman J.D. Power.


J.D. Power har gjort en undersökning bland Apple TV Plus-användarna och rapporterar att 30 procent planerar att förnya sin prenumeration, medan 29 procent säger att de inte kommer att göra det. Resten svarar att de är osäkra.

Apple har försökt trycka hårt på sin tjänst genom att ge alla som köpt vissa av deras produkter ett gratisår med Apple TV Plus.

Problemet? Det verkar inte finnas något som lockar användarna att stanna kvar.

Lästips: Apple TV-appen släpps till Playstation 4 & 5

J.D. Power rapporterar också att Disney+ har jämförelsevis få gratisanvändare, bara 16 procent. Och nära hälften av dessa säger sig villiga att förnya sin prenumeration.

Exakt vad analytikerfirman menar med “gratisanvändare” är oklart. Det finns inget gratisalternativ och någon kostnadsfri månad erbjuder inte Disney+ just nu.