Är användarna nöjda med Apple TV Plus? Svaret är: Nja…

apple tv plus home before dark

Det finns mängder av tjänster för strömmad video och det gör att konkurrensen är stenhård. Det betyder också att kraven från användarna är höga – något som Apple TV Plus får erfara i en ny undersökning.

Det är webbsajten Macrumors som rapporterar undersökningsresultaten från amerikanska American Customer Satisfaction Index (ACSI).

I undersökningen tillfrågades amerikanska konsumenter om hur nöjda de är med olika streamingtjänster. Bland annat Disney Plus, Netflix, Apple TV Plus och HBO.

Den streamingtjänst som får högst betyg av konsumenterna är Disney Plus. Följt av Netflix och Apples TV-app. På fjärde plats hittar vi Hulu, en tjänst som inte går att använda i Sverige idag.

Först på 12:e plats kommer Apple TV Plus. Precis före Google Play, men snäppet efter YouTube TV.

Här är den kompletta listan från macrumors.com:

 1. Disney Plus (80)
 2. Netflix (78)
 3. Apples TV-app (77)
 4. Hulu (77)
 5. Övriga (76)
 6. Amazon Prime Video (76)
 7. Microsoft Store (76)
 8. CBS All Access (75)
 9. Starz (75)
 10. Twitch (75)

 1. Youtube TV (75)
 2. Apple TV Plus (74)
 3. Google Play (74)
 4. HBO (74)
 5. AT&T TV Now (72)
 6. Vudu (72)
 7. Showtime (71)
 8. Sling TV (71)
 9. Sony Crackle (68)

Som listan visar toppar Disney Plus undersökningen, följt av Netflix och Apples TV-app. Det är inte förvånande att Disney toppar med tanke på att tjänsten är mycket populär just nu. Innehållet är intressant, nytt och fräscht – och tjänsten samlade på sig nära 55 miljoner prenumeranter på kort tid.

Det är oklart hur listan skulle se ut här i Sverige. Det finns ingen liknande undersökning i skrivande stund, och Disney Plus är inte släppt här. Vilken streamingtjänst tror du kommer att toppa på svenska marknaden?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.