Uppgifter: Apple avslöjar planer på ARM-datorer under WWDC 2020

apple macbook air 2020

Apple kommer att avslöja sina planer för ARM-bestyckade Mac-datorer under WWDC 2020. Det säger webbsajten Bloomberg som även skriver att första enheten släpps under 2021.

Det har länge ryktats att Apple tänker gå ifrån Intel i sina datorer och helt övergå till egenutvecklade ARM-processorer.

Nu rapporteras från webbsajten Bloomberg att Apple har kommit så lång i sina planer att de kan presentera sin utstakade framtid. Åtminstone på ett övergripande sätt.

Apple har några av marknadens absolut mest kompetenta ARM-kretsar i sina mobiltelefoner och surfplattor. Apple A-serien med processorer är mycket kraftfulla och samtidigt väldigt energieffektiva.

De skulle vara ett utmärkt komplement på marknaden bredvid kraftfullare, Intel-bestyckade Mac-datorer för professionellt bruk.

Och dessutom är de inget nytt på marknaden. Microsoft har sedan länge arbetat nära Qualcomm för ARM-processorer i datorer och många andra OEM-tillverkare – som Lenovo, HP, Huawei och Asus – har ARM-datorer på marknaden.

Det är oklart hur Apples planer ser ut och hur de tänker tackla alla de problem som uppstår med ARM-processorer. Både för konsumenterna och utvecklare. Förhoppningsvis bjuder WWDC 2020 på lite insikter.

Vad tror du Apple har för ARM-planer? Skriv en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.