Extern hårddisk till Playstation 4 — nu är det äntligen möjligt

Sony Playstation 4

Med en uppdatering till Playstation 4 har Sony gett spelkonsolen stöd för externa hårddiskar. Det betyder att du kan ansluta en extra hårddisk vi USB 3.0-kabel på upp till 8TB — ett utmärkt sätt att slippa alla problem med för lite utrymme till alla spel du vill installera.

Allt som installeras kan manuellt väljas för placering på den interna- eller externa hårddisken, redan sparade filer hanteras internet via konsolens gränssnitt och handkontroll. Installerade spel och applikationen visar som vanligt på konsolens hemskärm.

Andra nyheter är att du kan ställa in valfri skärmdump från ett spel som bakgrundsbild. Lägg till text om du vill det och se hur alla funktionsikoner snyggt placeras mot en neutral bakgrund (ovanpå den riktigt bakgrundsbilden) för att bättre framhävas när det behövs.

Har du ett Playstation VR hemma och vill titta på 3D-filmer så är det fullt möjligt. Med uppdateringen installerad får VR-glasögonen stöd för 3D Blu-ray och du behöver inte göra annat än installera uppdateringen, stoppa i en bluray-film och titta.

sony-playstation-4-external-hdd

Effektivare snabbmeny och notifieringslista

Snabbmenyn som visas när du håller nere PS-knappen på handkontrollen har omarbetats. Ytan som krävs för snabbmenyn har minskat och du kan snabbt ta del av online-funktioner direkt via menyn. Som att skapa nya spelpartyn, hantera inbjudningar och gå med i andras lag.

Listan med notifieringar har också fått sig några nyheter kring designen. Alla tabbar har nu tagits bort och ersatts av en enda lång lista. Inställningarna för notifieringslistan har också blivit mer tillgänglig via Options-menyn. Bara för att nämna några av nyheterna med Software Update 4.50 till Playstation 4.

Det är sen tidigare enkelt att byta hårddisken i Playstation 4 men för de som inte vill öppna upp och byta är en extern hårddisk ett bra alternativ. Notera att alla sparfiler fortfarande lagras på den interna lagringen, endast spel och applikationer kan installeras på den externa.

Läs mer om alla nyheterna i artikeln PS4 System Software Update 4.50 Features Detailed på Sonys officiella blogg.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.