Evernote lägger ner apparna för BlackBerry & Windows Phone

Evernoto Logotyp
Evernoto Logotyp

Om du använder Evernote och har en telefon med antingen BlackBerry OS eller Windows Phone — då är det läge att byta mobiltelefon.


Evernote har nämligen bekräftat att applikationerna för BlackBerry OS och Windows Phone kommer att sluta uppdateras den 29 juni 2017. Efter det går applikationerna varken att ladda ner eller uppdatera.

Den som redan har Evernote installerad kan fortsätta använda applikationen som vanligt tills den antingen avinstalleras eller kraschar bortom möjlighet att starta igen. Sen är det helt kört.

Tacksamt nog finns alla dina anteckningar och anteckningsböcker kvar hos Evernote, oavsett om du stannar med BlackBerry OS och Windows Phone eller inte. Du kan fortfarande nå dem via andra plattformar som vanligt.

Evernote har officiella applikationer till Windows, macOS, Android och iOS. Tjänsten har även en fullt fungerande webbtjänst. Bara logga in på ditt konto via webbläsaren och nå alla dina anteckningar där.


Det här är ett praktiskt drag av Evernote då nästan omätbart få faktiskt använder en BlackBerry-telefon idag och Windows Phone finns knappt kvar heller. Att släppa dessa båda plattformarna är ett beslut som gör att utvecklarna kan fokusera på sina primära områden istället.

Läs mer om nyheten på Evernotes officiella webbsajt.