Essential Phone får uppdateringar i tre år – men vad händer sen?

essential-phone

Essential Phone har varit hett omtalade den senaste tiden. En mobiltelefon skapad och lanserad av Android-medgrundaren Andy Rubin, med kapabel hårdvara och minst tre år med uppdateringar till Android.

Vad vi vet kommer företaget att släppa kontinuerliga uppdateringar med nya funktioner och förbättringar de första två åren. Därefter är det endast säkerhetsuppdateringar som gäller i ytterligare ett år.

Om det kommer fler uppdateringar efter det vet vi inte, men det vore beklagligt om Andy Rubin lämnade sina användare i sticket. Vilket i och för sig inte är ovanligt inom Android-kategorin där tre är något av en gräns för uppdateringar idag.

Vi kan jämföra det med Apple som underhåller sina telefoner med nya funktioner längre än så. När senaste iOS 11 släpps är den äldsta telefonen med stöd iPhone 5s, en telefon som släpptes för fyra år sedan.

En detalj som inte avslöjats är hur snabbt uppdateringarna kommer till telefonen efter att ny mjukvara släppts av Google.

Vi brukar rekommendera att man köper en helt ny mobiltelefon med senaste versionen av Android om man snabbt vill ha det nyaste från Google. Annars är risken att man får vänta i veckor eller månader innan en större uppdatering kommer; om ens överhuvudtaget.

Kan Essential Phone blir nästa Pixel-liknande telefon som snabbt får uppdateringar från Google? Om inte är risken stor att telefonen får ett lika snabbt fall som den steg till skyarna, speciellt om prislappen på 699 dollar står sig. Vår gissning – Essential Phone blir antingen hälften så dyr inom de närmaste månaderna eller så försvinner den från marknaden.

Vad tror ni?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.