Samsung Galaxy Note 8 – så mycket kostar nya telefonen

samsung-galaxy-note-8-leakedfront
Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8 kan bli företagets dyraste hittills. Enligt läckta uppgifter kommer nya flaggskeppstelefonen att få ett skyhögt pris som vidare slår allt annat från den sydkoreanska tillverkaren.

Telefonen kommer att släppas i tre storlekar med 64GB, 128GB och 256GB lagringsutrymme. Alla tre har samma minnesmängd på 6GB vilket får sägas vara väl tilltaget idag. Och priserna som läckt är 941 USD, 1 061 USD och 1 196 USD.

Omräknat blir det 9 500 kronor, 10 700 kronor respektive 12 100 kronor inklusive moms. Priserna kommer så klart att justeras något på svenska marknaden, men de ger en fingervisning om vad vi har att vänta.

Samtidigt ryktas att även kommande iPhone 8 blir rekorddyr. Det har tidigare pratats om över 10 000 kronor för nya telefonen, vilket skulle göra de båda modellerna konkurrenter sett till både hårdvara och pris.

Apple har en stor skara fans som på ett nära fantastiskt vis köper allt som Cupertino-företaget släpper. Samsung däremot har användare med en mindre framtonad inställning, och den som har floppen med Galaxy Note 7 i minnet lär tänka två gånger innan denne köper en Galaxy Note 8.

Kan du tänka dig att köpa en mobiltelefon för 10 000 kronor eller mer? Kommentera och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.