Dubbla bakre kameror i iPhone 7 — smart djupseende & 3d-bilder

Apple Logo

iPhone 7 kommer med dubbla bakre kameror enligt uppgifter från tillverkningsindustrin. Det här är egentligen ingen större nyhet eftersom ryktet om två kameror har cirkulerat i flera månader nu. Vad som är nytt däremot är att Apple påstås ha börjat samla in bildresultat från företag som tillverkar kameramoduler med dubbla kameror.


Largan som i skrivande stund står för merparten av kameraleveranserna till Apples befintliga kameror kan få tung konkurrens om Cupertino-företaget bestämmer sig för hitta fler leverantörer som säkrar upp för framtiden. Inget företag vill sitta med flera miljoner beställningar bara för att stå utan delar som behovs för att tillverka produkterna som säljs.

Efter att Apples fjolårsköp av israeliska LinX som utvecklar kamerateknik vore det logiskt att vi snart får se frukterna av deras nyfunna samarbete. Tillverkaren har tidigare visat upp flera spännande kameralösningar med två, tre och fyra sensorer.

Djupkarta för smartare 3d-bilder

När bilder tas kombineras resultatet från samtliga sensorer till en enda bild vilket ska ge betydande kvalitetsförbättringar jämfört med traditonella lösningar med bara en kamerasensor.

Kameratekniken som används av LinX kan användas för att läsa av djupet i en bild för att skapa en form av karta över djupet i scenen, vilket kan användas för att göra en 3d-återgivning i bildform.


Om det är vad vi får se i iPhone 7 låter vi vara osagt men det vore troligt att nästa modell får riktigt avancerad kamerateknik som kan ta både Samsung och Sony på sängen — två av huvudkonkurrenterna som båda har bra kameratelefoner idag.