Dropbox finns nu som app till Windows 10 – fullt skalbar & Windows Hello

Dropbox for Windows 10

En av världens populäraste molnlagringstjänster – Dropbox – har uppdaterat sin applikation för Windows 10. Den nya appen är helt designad för Windows 10 och stöder full skalbarhet över olika skärmstorlekar, till skillnad från den nyligen presenterade applikationen för Windows 8 och Windows 8.1 som inte har samma möjlighet.


Även om Dropbox-appen ska fungera med såväl stora som små skärmstorlekar så är nya lanseringen främst tänkt att användas med datorer och tablets. En mobilvänlig version är att vänta inom en överskådlig framtid men vad det betyder i tid återstår att se.

Bland nyheterna som erbjuds med senaste applikationen finner vi utöver skalbarheten även snabb åtkomst till de senaste använda filerna, interaktiva notifieringar och snabbsök. Dropbox har även inkluderat stöd för att dra och släppa filer direkt till applikationen såväl som lägga till kommentarer på befintliga filer.

Dropbox har även inkluderat stöd för Windows Hello vilket betyder att man kan logga in på sitt konto med antingen ansikte, fingeravtryck eller iris. Praktiskt om man litar på tekniken och inte vill slå in sitt lösenord hela tiden – eller spara det i webbläsaren vilket är minst sagt osäkert.

Ladda ned den senaste versionen av Dropbox-appen för Windows 10 via Microsoft Store.