Dropbox får stöd för nya Files-appen i iOS 11

dropbox featured

Dropbox har som en av de första tjänsterna bekräftat att de implementerar stöd för nya Files-appen i iOS 11. Det betyder snabbare och smartare åtkomst till dina filer på Dropbox direkt via filhanteraren på din iPhone eller iPad.

Förutom att se och ladda ner filer från molntjänsten till din mobila enhet går det även att öppna, redigera, flytta, döpa om filer. Och givetvis ladda upp nya filer till Dropbox så väl som skapa mappar och hantera dessa.


Integrationen mellan Dropbox och Files-appen går dessutom djupare än så. Du får tillgång till Teams-specifika funktioner som hantering av kommentarer och se vilka som betraktat vissa filer.

I ett blogginlägg på sin webbsajt skriver Dropbox att de, precis som Apple, delar ett engagemang för enkelhet, en känsla för detalj och fokus på användarupplevelsen. En integration som ger ett sömlöst användande och djupare integration med iOS.

Förutom Dropbox fungerar Files-appen även med en mängd andra molntjänster. Givetvis finns iCloud med då den är en del av Apples utbud, men även Google Drive och Box finns med på listan.

Tidigare har enda möjligheten till filåtkomst på sättet Files-appen erbjuder varit ett jailbreak. Och alla som har provat att låsa upp sin iPhone vet hur knepigt det kan vara. För att inte tala om hur osäkert hela operativsystemet riskerar att bli. Därför är det mycket positivt att Apple nu tar sig i kragen och bäddar in en ordentlig filhanterare i iOS.

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.