Doom & Wolfenstein II kommer till Nintendo Switch

Doom Logo

De dyker upp allt fler storspel till Nintendo Switch, och nu meddelar spelutvecklaren Bethesda att de tänker släppa två tunga titlar till den populära spelkonsolen.

Det handlar om tungviktarna Doom och Wolfenstein II: The New Colossus, båda ruskigt våldsamma och en bra bit från vad vi är vana till Nintendos spelkonsoler. Doom släpptes under förra året medan nya Wolfenstein släpps under 2018 till Switch.

Doom har faktiskt funnits på tidigare Nintendo-konsoler, då i form av Doom 64 till omtyckta Nintendo 64. Det är alltså hela 20 år sedan sist vi fick ett Doom-spel som den supernitiska speljätten godkänt till sina spelkonsoler.

Och även Wolfenstein har gjort ett gästspel hos Nintendo. Wolfenstein 3D fanns att skaffa till SNES som en super-cencurerad version för att matcha Nintendos hårda regler för grafiskt våld. Förhoppningsvis är inte Wolfenstein II inte cencurerad alls.

Nintendo Switch är tveklöst den mest barnvänliga spelkonsolen idag med många ikoniska och barnanpassade karaktärer. Super Mario, Yoshi och Zelda är välkända namn som gött den japanska spelindustrin i årtionden – men nu ruckar alltså Nintendo på sina våldspolicies.

Exakta lanseringsdatum av spelen till Switch finns inte i skrivande stund. Doom finns redan till andra plattformar och Wolfenstein II släpps till PC, Xbox och Playstation i oktober. Men räkna inte med att få se den senare på Switch före årsskiftet 2017/2018.

Vad tycker du om att det kommer våldsammare spel till Nintendos spelkonsol? Borde speljätten behålla sin barnvänliga väg som de hållit tidigare, eller är det här ett måste för att Nintendo överhuvudtaget ska ha en chans i framtiden?

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.