Dölj likes på Instagram – snart är det möjligt

Ska minska stress och psykisk ohälsa

Instagram Logo 950x500

Instagram testar just nu möjligheten att gömma gilla-markeringar. Och inom en överskådlig framtid kan du potentiellt dölja dem på både Instagram och Facebook.

Anledningen till att Facebook undersöker möjligheten att dölja gilla-markeringar är tämligen enkel. Användarna mår dåligt av dem.


Lästips: Instagram för barn under 13 års ålder

När vänner och bekanta får fler gilla-markeringar än en själv så blir det en negativ inverkan och vi mår sämre. Stressen ökar och med det även den psykiska ohälsan.

Webbsajten TechCrunch skriver att användarna både kan stänga av visningen av gilla-markeringar för sina egna och andras inlägg på Instagram.

En annan detalj är att användarna kan stänga av gilla-markeringar för enskilda inlägg om det är nödvändigt.

Instagram påbörjade testerna med att dölja gilla-markeringar innan corona-pandemin blev kännbar för världen. När pandemin spände musklerna nedprioriterades testerna som alltså återupptagits igen.

Lästips: Varningen: Gamla versioner av Instagram för Android öppnar mobilen för hackare

I början när testerna var sin linda var det inte stress som var anledningen, utan ett försök att få användarna att känna det mindre pinsamt att publicera saker på båda plattformarna.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.