Dockningsstation med USB-C & SSD-plats för Macbook

satechi usb c hybrid multiport adapter 2021 1

Satechi har släppt en ny dockningsstation för Macbook-serien – USB-C Hybrid Multiport Adapter. Det som gör att modellen sticker ut är att det finns en intern plats för en SSD av typen M.2 så att du enkelt utökar lagringsutrymmet i datorn.

Förutom huvudnumret som är SSD-platsen så har dockningsstationen en HDMI-port som klarar 4K-upplösning, USB-C-port med stöd för strömförsörjning och dubbla USB-A 3.0-portar. Inget speciellt märkvärdigt då det matchar vad de flesta stationer har idag.

Läs mer: Satechi USB-C On-the-Go Multiport Adapter – 9 portar till din Mac

HDMI-porten klarar upp till 60 Hz, vilket är lika snabbt som den inbyggda HDMI-porten i Apples senaste Macbook Pro-modeller. USB-C-porten med PD-passthrough för laddning klarar upp till 100 watt vilket är tillräckligt för 2021 års Macbook Pro med M1 Pro och M1 Max.

satechi usb c hybrid multiport adapter 2021 2

Den inbyggda platsen för M.2 SSD stöder storlekarna 2230, 2242, 2260 och 2280. Tyvärr stöds inte NVMe och hastigheten är begränsad till maximalt 5 Gbps. Det betyder att den där supersnabba M.2-modulen du kanske köpt nyligen blir ordentlig flaskhalsad med USB-C Hybrid Multiport Adapter.

Förutom Macbook-serien så fungerar USB-C Hybrid Multiport Adapter även med utvalda Chromebooks, Windows-datorer och surfplattor. Har du en nyare enhet med USB-C-stöd så bör dockningsstationen fungera utan problem.

Läs mer: Nya Apple USB-C Digital AV Multiport Adapter klarar 4K/60Hz, HDR10 & Dolby Vision

Dockningsstationen är tillverkad av aluminium och har samma form som många av tillverkarens andra, välkända produkter. Storleken gör den enkel att packa ner i väskan och ta med på färden.

Cirkapriset är 89.90 USD vilket omräknat blir ungefär tusenlappen inklusive moms.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.