Satechi har släppt en ny dockningsstation för Macbook-serien – USB-C Hybrid Multiport Adapter. Det som gör att modellen sticker ut är att det finns en intern plats för en SSD av typen M.2 så att du enkelt utökar lagringsutrymmet i datorn.


Förutom huvudnumret som är SSD-platsen så har dockningsstationen en HDMI-port som klarar 4K-upplösning, USB-C-port med stöd för strömförsörjning och dubbla USB-A 3.0-portar. Inget speciellt märkvärdigt då det matchar vad de flesta stationer har idag.

Läs mer: Satechi USB-C On-the-Go Multiport Adapter – 9 portar till din Mac

HDMI-porten klarar upp till 60 Hz, vilket är lika snabbt som den inbyggda HDMI-porten i Apples senaste Macbook Pro-modeller. USB-C-porten med PD-passthrough för laddning klarar upp till 100 watt vilket är tillräckligt för 2021 års Macbook Pro med M1 Pro och M1 Max.

satechi usb c hybrid multiport adapter 2021 2

Den inbyggda platsen för M.2 SSD stöder storlekarna 2230, 2242, 2260 och 2280. Tyvärr stöds inte NVMe och hastigheten är begränsad till maximalt 5 Gbps. Det betyder att den där supersnabba M.2-modulen du kanske köpt nyligen blir ordentlig flaskhalsad med USB-C Hybrid Multiport Adapter.

Förutom Macbook-serien så fungerar USB-C Hybrid Multiport Adapter även med utvalda Chromebooks, Windows-datorer och surfplattor. Har du en nyare enhet med USB-C-stöd så bör dockningsstationen fungera utan problem.

Läs mer: Nya Apple USB-C Digital AV Multiport Adapter klarar 4K/60Hz, HDR10 & Dolby Vision

Dockningsstationen är tillverkad av aluminium och har samma form som många av tillverkarens andra, välkända produkter. Storleken gör den enkel att packa ner i väskan och ta med på färden.

Cirkapriset är 89.90 USD vilket omräknat blir ungefär tusenlappen inklusive moms.

Kategoriserad i:

Taggad i: