Din iPhone 15 kan ladda andra iPhones och Android-telefoner

Apple iPhone 15

Du kanske har sett att iPhone 15-modellerna kan ladda prylar som Apple Watch och AirPods Pro (om laddningsetuit har USB-C) – men visste du att din iPhone 15 även kan ladda andra iPhones?

Och det gäller inte bara om du ansluter en telefon ur iPhone 15-serien, du kan även ansluta en USB-C till Lightning-kabel till en äldre modell och ladda batteriet i den. Det är något som Apple inte avslöjade när iPhone 15-telefonerna först presenterades.

Dessutom kommer din iPhone att ladda den andra telefonen oavsett hur mycket eller lite batterikapacitet du har kvar. Ansluter du två iPhone 15-modeller så kommer den enheten som har mest batterikapacitet kvar alltid att ladda den som har minst.

Lästips: Så snabb laddning har iPhone 15 (den är långsam)

Högsta laddningshastigheten är 4.5 watt

Nämnvärt är att din iPhone har en mycket begränsad laddningshastighet när den laddar andra prylar.

Högsta möjliga hastighet är 4,5 watt – vilket är mycket långsamt. Det är åtminstone något när det krisar, men räkna inte med någon snabbladdning här inte. Kanske med iPhone 16 eller iPhone 17?

Apple iPhone 14
Du kan ladda iPhone 14 med en iPhone 15 om du vill. Om du har rätt kabel för det. Foto: Apple

iPhone 15 kan laddas av Android-telefoner (ibland)

Om du har en iPhone 15 och din kompis har en Android-telefon då? Vad händer om du ansluter dem med en sladd?

Om Android-telefonen är en nyare modell med stöd för USB Power Delivery (USB-PD) så kommer den att ladda DIN iPhone 15 om batterikapaciteten är lägre. Däremot inte tvärtom. Så typiskt Apple!

Har Android-telefonen inte stöd för USB-PD så är det inte säkert att mobiltelefonen kan ladda en iPhone 15. Det är otydligt vad som gäller då vissa påstår att det är möjligt medan andra noterar att det inte går med just deras modeller.

Lästips: iPhone 15 kan ladda batteriet i dina AirPods och Watch-klockan

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.