Diablo IV: Vessel of Hatred släpps 2024

Diablo 4 Vessel of Hatred

Första expansionen till Diablo IV släpps sent under 2024. Expansionen heter ”Vessel of Hatred” och det finns en kort trailer att kolla på redan idag.

Expansionen presenterades under öppningscermoning av BlizzCon 2023 tillsammans med många andra nyheter för Blizzards spel. Vi fick även veta framtiden för World of Warcraft med en triologi av expansioner där första heter ”The War Within”.

Trailern för Diablo 4: Vessel of Hatred.

Det är inte mycket som är känt om Vessel of Hatred idag. Trailern säger inte speciellt mycket och Blizzard är tämligen tysta om sina planer. Vad vi vet är utifrån det här citatet som brett beskriver expansionen:

Vessel of Hatred continues the grim tale that began in Diablo IV, as you learn the fate of the prime evil Mephisto and his demonic plans for Sanctuary. To do that, you’ll be visiting a region new to Diablo IV, known by the locals as Nahantu. With this continuation of the campaign’s story comes new ways to play, new evils to vanquish, and a brand-new Class never before seen in the Diablo universe.

Mephisto har gjort flera mindre framträdanden i Diablo IV och nu får vi äntligen mer av den kanske kraftfullaste prime-ondskan som vandrat bland de vanliga dödliga. Det finns ondeskefulla planer för Sanctuary och ditt mål är (som vanligt) att stoppa dem.

Vessel of Hatred ger oss ett nytt område: Nahantu

För att göra det måste du besöka en helt ny plats som aldrig tidigare skådats i Diablo-serien. Platsen heter ”Nahantu” och den ger dig en helt ny kampanj att utforska och ta del av.

Du kommer att stöta på nya, kraftfulla fiender samtidigt som du tar upp din karaktär i fler nivåer och samlar på dig föremål inför den stora slutstriden. För det kommer en slutstrid, något annat kan vi inte tänka oss i ett Diablo-spel, oavsett om det är huvudspelet eller en expansion.

En annan stor nyhet är att vi får en ny klass att spela. Diablo IV har idag fem klasser – barbarian, necromancer, sorcerer, rogue och druid – och med expansionen får vi alltså en sjätte klass. Vad tror du att det är?

Via Neowin

Vänta inte på Vessel of Hatred

Om du planerar att vänta med att skaffa Diablo IV tills expansionen har släppt så har vi dåliga nyheter. Den kommer först sent under 2024.

Och om vi ska ge oss på en gissning så kommer Blizzard inte göra om misstaget att släppa Vessel of Hatred i samma dåliga skick som Diablo IV. Kritiken mot huvudspelet har varit minst sagt massiv och antalet spelare minskat kraftigt.

När första säsongen släpptes var många spelare uppgivna då Blizzard knappt gjorde några förbättringar allts jämfört med huvudspelet. Det var så illa att spelutgivaren har tvingats göra massvis med kvalitetsförbättringar inför säsong 2 som är ute idag.

Bland annat känns alla klasser starkare, de går upp till 40 procent snabbare upp i så kallad ”level” och framför allt den som kämpar mellan level 80 och 100 kommer märka stor skillnad. Hästen är snabbare och tar sig nu igenom barrikader, och många mer kvalitetsfixar.

Vänta inte på Vessel of Hatred. Det finns mycket att hämta från säsong 2 av Diablo IV. Är du osäker så rekommenderar vi att du väntar in tredje säsongen som kommer att bjuda på fler bossar, mer att göra i endgame-delen och mycket mer.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.