Detaljerad batteristatistik i Windows 10 under 2021

microsoft windows 10 logo 2019

Snart kan du få mer och bättre detaljerad statistik om batteriförbrukningen i Windows 10. En dold egenskap i Windows 10 version 21313 har hittats och den pekar på att Microsoft kan aktivera nyheterna inom kort.

I skrivande stund finns Windows 10 version 21313 endast som Insider-version. Mjukvaran är alltså inte färdigutvecklad utan kan innehålla kod som tas bort vid ett senare tillfälle. Den här nyheten ser dock ut att vara implementerad och klar att använda.

Lästips: Se alla våra artiklar om Windows 10 här

Med detaljerad statistik över batteriförbrukningen är det enklare för dig som använder en bärbar dator att förstå varför batteriförbrukningen är som den är. Nya funktionen visar data för både senaste 24 timmarna och senaste sju dagarna.

Varför funktionen är dold som standard och måste aktiveras manuellt vet vi inte. Sannolikt handlar det om att koden inte är helt säkerställd och klar, och därför kan ha buggar som måste tas bort av Microsoft.

Notera att det tar en stund för den detaljerade batteristatistiken att faktiskt rapportera något efter aktivering. Anledningen är så klart att systemet måste börja lagra information om användningen innan något kan rapporteras.

Nya funktionen kommer med version 21313 senare under 2021. Exakt datum är inte känt i skrivande stund. Artikeln uppdateras när vi har mer information.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.