Destiny 2 kommer till PC — kräver minst 68GB ledigt utrymme på hårddisken

Destiny 2 logo

Spelutvecklaren Bungie har släppt den första officiella trailern för kommande Destiny 2 och bekräftat lanseringsdatumet till den 8 september. När spelet släpps blir det till Playstation 4, Xbox One och PC — den sistnämnda ett välkommet drag som lär uppskattas av många.

Om du vill testa Destiny 2 innan lanseringen har du möjligheten att gå med i ett beta-test under sommarmånaderna. Några exakta datum har Bungie inte gått ut med, men håll ett öga här så uppdaterar vi med mer information så fort det finns. Varför missa chansen att prova nästa stora speltitel 2017?

Värt att veta om Destiny 2 är att spelet är tänkt att vara en komplett nystart för serien efter den minst sagt blandade kritik som första titeln fick. Istället för att gå samma väg som med expansionen ”Taken King” har Bungie rannsakat sig själv ner i minsta söm och arbetar nu på något helt nytt för Destiny-serien.

Att spelet kommer till PC är ett av många steg för att bredda spelarbasen och glädja alla de med kraftfulla gamingdatorer. Och stora hårddiskar. Destiny 2 tar minst 68GB av utrymmet vid installation, och då har vi inte räknat in eventuella uppdateringar första dagen (de kommer alltid, så räkna med några gigabyte till).


Lästips: Microsoft släpper nya handkontroller för Xbox One-serien


För att sätta det hela i perspektiv kan sägas att första spelet krävde 18,6GB vid installation. Det betyder att Destiny 2 behöver tre gånger så mycket utrymme, frågan är bara vad Bungie tänker göra med det. Vår gissning är större värld, extremt högupplösta texturer och allt som ryms däremellan.

Om du vill bli garanterad en plats i beta-testet måste du förhandsboka Destiny 2 via någon av de officiella kanalerna. Spelet kostar cirka 59,99 dollar att förhandsboka, men vår rekommendation är att du faktiskt väntar in lanseringen och sedan lite till. Faktum är att vi kommer att vänta in den första stora uppdateringen efter 8 september för att få ut så mycket som möjligt av spelet, utan alla barnsjukdomar.

Kommer du att förhandsboka, köpa spelet senare eller tänker du skippa spelet helt? Kommentera gärna och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.