Datorklienten för Google Drive uppdaterad – två nya funktioner

Google Drive Logo

Google Drive för datorn uppdaterad

Google Drive har fått uppdaterad klient för både Windows och OS X. Nya versionsnumret är kryptiska 1.19.8268.4572 men bakom denna siffersträng finner vi två välkomna nyheter.


Om man öppnar upp Drive-menyn får man se de senast synkroniserade filerna. Man kan även begränsa bandbredden som får användas av programmet, både för upp- och nedladdning. Perfekt om man har en långsam internetanslutning och man exempelvis vill prioritera Netflix framför upp/ned-laddning av filer till Drive.

Har man redan Google Drive installerad får man en notering om att en uppdatering kan hämtas. Saknar man programmet på datorn finns denna att hämta på den officiella webbsajten.

Molnlagring är framtiden

Molnlagring har länge annonserats som framtiden och det märks på företagsjättarna som gärna vill ha en bit av kakan. Microsoft har sedan Satya Nadella tog över posten som VD haft slogan ”mobile-first, cloud-first” och allt fler tungviktare kör efter samma visa.

Flera av de stora aktörerna har appar och datorklienter att använda och jag rekommenderar dem skarpt. Förutom Google Drive så använder jag Dropbox väldigt mycket och för allt jag skriver är Evernote ett fantastiskt val (om än inte någon riktigt molnlagring som Drive, Dropbox och OneDrive…).


Använder du molnlagring idag? Kommentera gärna ditt val och varför.