Dashlane får en stor uppgradering med nya funktioner – smart lösenordsbyte

dashlane logo 2021

Lösenordshanteraren Dashlane är på gång att få en mycket stor uppgradering med många nya funktioner och förbättringar. Idag finns en beta-version som du kan testa innan nya versionen är redo för bredare utrullning.

Det handlar om en helt omarbetad version av Dashlane för alla plattformar. Bland nyheterna hittar vi en förbättra funktion för autoifyllnad av inloggningsuppgifter. Den använder maskininlärning för att identifiera formulär och textrutor på sajter.

En kanske större nyhet är att lösenordshanteraren har fått ett nytt system för automatisk ändring av osäkra lösenord.

Med ett knapptryck låter du lösenordshanteraren ändra alla dina osäkra lösenord på en mängd tjänster, sparar allt på säker molnlagring och ser till att du aldrig förlorar ett lösenord igen.

Lästips: NordPass: Lösenordshanterare från NordVPN

Du slipper besöka sajt efter sajt, tjänst efter tjänst, för att ändra dina lösenord. Nu kan du göra allt direkt via Dashlane på några sekunder.

dashlane byta osakra losenord 2021
Bild: Dashlane

Om Dashlane stöter på problem, exempelvis om du har 2FA aktiverat på någon tjänst, så får du en avisering om att manuell hantering behövs. Du får till och med beskrivningar om hur du går vidare steg-för-steg.

Det låter bra och är säkert en smidig funktion, men bara om du använder rätt tjänster. Dashlane är inte kompatibel med alla sajter och tjänster på internet idag. Det krävs lite tur för att du ska spika alla som har automatisk lösenordshantering aktiverad.

Lästips: Dropbox Passwords – ny lösenordshanterare med zero-knowledge-kryptering

Dashlane har meddelat att lösenordshanteraren stöder strax över 100 större och mindre tjänster idag. Den siffran ska öka så fort utvecklarna bara har möjlighet att lägga till fler.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.